Månadens vara

Edwardian 62 kromst. & blandare

Edwardian 62 kromst. & blandare

9.995:-
13.535:-
Specialerbjudande! Edwardian rundat tvättställ 62 cm med kromställning plus en valfri blandare ur vårt ordinarie sortiment i blank krom. Gäller så långt lagret räcker. De blandare som ingår ser du under rubriken "Vi rekommenderar även:" &nb...
Köp

El i gammal stil

Under 1890-talet slog elektrifieringen igenom i Sverige. Uppvisningar av det elektriska ljuset samlade stora skaror folk som ville se vad som på den tiden ansågs otroligt.

År 1900 var privat el inte längre något helt ovanligt då eluttag i porslin intagit marknaden. Elen drogs utanpåliggande med tvinnad tygklädd kabel, som satt fast på porslinsisolatorer. De flesta använde elen mycket sparsamt främst för belysning. Elektriska apparater var alltför dyra för ett normalt hushåll. Utrymmen med elinstallationer fick ofta en emaljskylt för att visa upp moderniteterna.

Först på 1930- och 40-talen blev de elektriska apparaterna något av människornas vardag. Nu hade eltillbehören börjat tillverkas i svart bakelit. Installationerna var fortfarande utanpåliggande men nu i smala plåtrör.

De elprodukter vi säljer är tillverkade efter gamla förlagor och uppfyller samtidigt kraven för moderna elinstallationer. Dessa passar utmärkt i gamla hus men blir också en stilfull detalj även i nya hus.

E-handel från Vendre

Welcome to Nacka Byggnadsvård

Unfortunately, we cannot send orders outside of Sweden.