Månadens vara

Solstickan Brandfilt Röd

Solstickan Brandfilt Röd

395:-
Brandfilt i stilfull plåtbox med prägling av den klassiska Solstickepojken. Brandfilten släcker mindre bränder så som textil, stekpanna och kastrullbrand. Själva brandfilten är tillverkad av glasfiber och klarar temperaturer uppemot 500 grader. Boxens baksi...
Köp

El i gammal stil

Under 1890-talet slog elektrifieringen igenom i Sverige. Uppvisningar av det elektriska ljuset samlade stora skaror folk som ville se vad som på den tiden ansågs otroligt.

År 1900 var privat el inte längre något helt ovanligt då eluttag i porslin intagit marknaden. Elen drogs utanpåliggande med tvinnad tygklädd kabel, som satt fast på porslinsisolatorer. De flesta använde elen mycket sparsamt främst för belysning. Elektriska apparater var alltför dyra för ett normalt hushåll. Utrymmen med elinstallationer fick ofta en emaljskylt för att visa upp moderniteterna.

Först på 1930- och 40-talen blev de elektriska apparaterna något av människornas vardag. Nu hade eltillbehören börjat tillverkas i svart bakelit. Installationerna var fortfarande utanpåliggande men nu i smala plåtrör.

De elprodukter vi säljer är tillverkade efter gamla förlagor och uppfyller samtidigt kraven för moderna elinstallationer. Dessa passar utmärkt i gamla hus men blir också en stilfull detalj även i nya hus.

E-handel från Vendre

Welcome to Nacka Byggnadsvård

Unfortunately, we cannot send orders outside of Sweden.